• Korrosion industri

  Våra korrosionsskyddssystem samverkande genom hela produktionskedjan ut till slutkund vilket ställer stora krav på funktionella, skräddarsydda och kostnadseffektiva lösningar

 • Dacar industri

  Med ett stort know-how och kostnadseffektiva system förser vi er med rätt lösning inom korrosionsskydd, limning och tätning samt spackling.

Industri


Industri är ett brett affärsområde för DACAR med rötter tillbaka till slutet av 1940-talet. Då Sandvikens Jernverk, SKF och Volvo började använda Dinitrol rostskyddsprodukter för skydd av hel- och halvfabrikat. Idag kännetecknas affärsområde Industri av ett stort know-how och med kostnadseffektiva system inom korrosionsskydd, limning och tätning samt spackling. Systemen är väl intrigerade i tillverkningssystem inom svensk industri, såväl hos mindre som hos de större tillverkningsindustrierna.

Bearbetade ytor är mycket korrosionsbenägna och problem med korrosion kan uppstå redan under tillverkningsprocessen, t ex i samband med olika sköljsteg/rengöringsbad. Vi har korrosionssystem som neutraliserar rengöringsbad, som är vattenavvisande- och vattenundanträngande. Ofta behöver dessa tunna skyddsfilmer inte avlägsnas för den vidare bearbetningen.

Kontakta oss

 • Lackering tåg
  Lackering tåg
 • Tåg

Buss, Lastbil & Tåg


DACAR har lång erfarenhet av Buss-, Lastbil- och Tågmarknaden. Tack vare hög kvalitet, service och långsiktigt arbete har vi idag många av Sveriges största företag i branschen som våra kunder. Vi erbjuder såväl ett brett produktsortiment för de flesta applikationer inom våra segment som ett nära samarbete för att hitta rätt lösning för er. För spårbundna fordon är det av högst vikt att använda produkter som är testade för brand- och röksäkerhet. DACAR erbjuder rostskyddsprodukter, färg, lim och tätning som är brandklassade enligt klassificeringen EN 45545-2. Kontakta oss för konsultation.

Rostskyddsprodukter

Välbeprövade produktsystem, från framförallt Dinitrol, som i årtionde används av Sveriges största företag i branschen.

Färgsystem

Färgsystem från Mäder håller precis den höga kvalitet som Skandinaviens företag kräver och är idag världsledande på färgsystem för tåg. Företag som Bobardier, Siemens, Stadler Rail, Alstom, CAF och Deutsche Bahn är bara några av dom som använder färgsystem från Mäder. DACARs agentur av Mäder innebär inte bara en distribution av produkter utan framför allt ett nära samarbete och utbyte av deras långa erfarenhet och stora kunskapsbank.

Lim och tätning

Vare sig du behöver ett vindrutslim, konstruktionslim, gänglåsning eller tätning kan DACAR förse dig med högkvalitativa produkter från bland annat Dinitrol och ergo.

Utrustning/verktyg

BTB har blivit kända över hela välden för sina hållbara knivblad och skonsamma maskiner. Knivsystem är en mycket effektiv kall metod som är skräddarsydd för att skära ut glas, paneler, emblem, lister etc. Perfekt till föremål infästa eller tätade med polyuretanlim, MS-polymer, silikon eller silan.

Kontakta oss

 • rostskydd lagring

  Skydd under inomhuslagring kan ske på många olika sätt. Kontakta oss för konsultation.

 • Skydd lagring

  Lagring av objekt i kallförråd eller utomhus ställer stora krav på ett korrosionssystem. Kontakta oss för konsultation.

 • Skydd under transport

  Våra produkter säkerställer att er varor är lika fina efter sjötransporten som innan.

Lagring och Transport


Inomhuslagring

Vid inomhuslagring av delkomponenter, reservdelar, etc. kan skyddskraven variera alltifrån några veckor och upp till flera år. Våra korrosionssystem klarar alla olika behov, allt från skyddsfilmer som klarar hantering, är fettaktiga och självläkande, är lätta att avlägsna när objektet tas i bruk till att ge ett permanent skydd.

Lagring i kallförråd eller utomhus

Lagring av objekt i kallförråd eller utomhus ställer stora krav på ett korrosionssystem. I synnerhet vid lagring utomhus där objektet ofta skall klara flera år fritt exponerande för väder och vind. I många fall krävs kraftigare torkande skyddsfilmer som samtidigt ger ett visst mekaniskt skydd. Våra korrosionssystem, avlägsningsbar och permanenta, klarar alltifrån de enklare kraven i kallförråd till de mera extremare skyddskraven utomhus.

Skydd under transport

Ett stort transportflöde av komponenter och maskiner sker dagligen, inte bara inom Sverige utan även över våra landsgränser. En stor del sker med långa sjötransporter över olika klimatzoner vilka i många fall avslutas med att komponenterna eller maskinerna lagras i hamn- miljö under en längre tid före leverans till slutkund. Vi tillhandahåller ett brett sortiment av korrosionssystem speciella för skydd under transport och mellanlagring. Alltifrån kombinerat rostskydd- och förpackningssystem (VCI) till avlägsningsbara och permanenta system.

Kontakta oss

 • Ytbehandling

Ytbehandling av stålkonstruktioner

Stålkonstruktioner i Sverige behöver ofta stå emot jordens absolut tuffaste klimat. Det är därför mycket viktigt att rätt ytskydd används för rätt ändamål. DACAR kan konstatera att ett produktsystem med organiska produkter ibland kan vara överlägset ett traditionellt färgsystem medan fördelarna kan vara helt ombytta vid en annan applikation. Vi finns därför alltid tillgängliga för att tillsammans med våra kunder gå igenom vad som är bästa lösningen för deras behov och ändamål.

Organiska rostskyddsprodukter

DACAR har noga testat ut och utvecklat organiskt rostskyddssystem vilket lämpar sig utmärkt för att skydda stålkonstruktioner mot korrosion. Inte minst vid renovering och uppfräschning eftersom systemet kräver mindre förarbete än alternativa färgsystem och är lätt att applicera. Ytterligare en stor fördel mot färg är att produktfilmen är självläkande och fukt har därför mycket svårt att tränga in och krypa under skyddsfilmen även om ytan blivit skadad.

Färgsystem

Färgsystem från Mäder håller precis den höga kvalitet som såväl Skandinaviens företag som klimat kräver. Med ett stort engagemang och sortiment hjälper DACAR dig till rätt produkt för varje ändamål.

Kontakta oss

Bileftermarknad

Bileftermarknaden har alltid varit en betydande del i DACARs verksamhet. Dels driver vi rostskyddskedjan DINITROL center och utvecklar dess koncept och dels förser vi externa bilverkstäder med produkter så som spackel, rostskydd, vindrutslim, tätningsmedel, karosserikitt, gänglåsning och utrustning. Du finner även många lokala återförsäljare som samarbetar med DACAR för att förse kunderna med rätt produkt och en lokal personlig kontakt.

Rostskyddsprodukter

Välbeprövade produktsystem, från framförallt Dinitrol, som i årtionde används av Sveriges största företag i branschen.

Lim och tätning

Vare sig du behöver ett vindrutslim, konstruktionslim, gänglåsning eller tätning kan DACAR förse dig med högkvalitativa produkter från bland annat Dinitrol och ergo.

Utrustning/verktyg

BTB har blivit kända över hela välden för sina hållbara knivblad och skonsamma maskiner. Knivsystem är en mycket effektiv kall metod som är skräddarsydd för att skära ut glas, paneler, emblem, lister etc. Perfekt till föremål infästa eller tätade med polyuretanlim, MS-polymer, silikon eller silan.

Kontakta oss

 • Husvagn
 • Demontering med BTB

Husvagn och Husbil

Det är en stor investeringen för en konsument att köpa husbil eller husvagn. Det är därför viktigt att alltid hjälpa dem till hållbara och långsiktiga underhålls- och reparationsarbete. Vare sig kunden behöver rostskydd mot vårt korrosionsaggressiva klimat, täta ett fönster, reparera en sprucken plastkåpa eller byta ett glas har DACAR rätt produkt. DACAR har även vibrationskniven WK10HD från BTB Tools som är bland marknadens effektivaste och skonsammaste verktyg för att demontera limmade eller fogade komponenter så som glas, dörrar, paneler, lister etc.

Gillar du kakor?

För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats placerar vi ovanligt vanliga cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag godkänner