• DINITROL

DINITROL

Det hela började i Göteborg 1937. Den svenska kirurgen prof. Sven Johansson började experimentera för att förbättra korrosionsbeständigheten hos rostfrittstål. Han fann lösningen i den kemiska inhibitorföreningen Dinitro-orto-cresol. DINITROL var fött som varumärke.

Över 70 års ständig forskning och utveckling har gjort DINITROL till ett världsledande varumärke omfattande 400 produkter för korrosionsskydd, limning/tätning och spackel. DINITROL-produkter är väl integrerade i olika tillverkningssystem hos såväl bilindustri som i övrig tillverkningsindustri världen över. Även här i Sverige är DINITROL-produkterna sedan decennier väl förankrade bland våra stora industribolag. Och på eftermarknaden för personbilar, lastbilar och bussar har DINITROL-system varit etablerade sedan 1950-talet.

DINITROL produktprogram omfattar rostskydds-, lim-/tätnings- och spackelsystem.

 • Korrosionsskyddssystemen: skydd av komponenter mellan arbetsoperationer, skydd för mellan- och långtidslagring såväl inomhus som utomhus, transportskydd av komponenter och färdiga maskiner. Systemen omfattar lösningsmedelsburna, lösningsmedelsfria och vattenbaserade produkter.
 • Lim-/tätningssystem: polyuretanlim och primers för limning av vindrutor och konstruktionslimning, MS polymer för limning (lättare) och tätning, PVC för tätning speciellt i kombination med pulverlackering.
 • Spackelsystem: Polyester spackel och fillers för varierande metallunderlag samt för plastmaterial.
 • Samtliga led i produktionskedjan är ISO och QS certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och i vissa fall även enligt ISO/TS 16949 samt uppfyller de svenska SIS normerna.

  Film DINITROL

  Gillar du kakor?

  För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats placerar vi ovanligt vanliga cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

  Jag godkänner